Képviseld diáktársaidat a Független Diákparlamentben!

Kezdőlap » Támogass minket!

Támogass minket!

Alapítvány a Tanszabadságért
10918001 00000101 56590018
UniCredit Bank Hungary Zrt.
SWIFT kód: BACXHUHB
IBAN: HU83 1091 8001 0000 0101 5659 0018

Közlemény: Független Diákparlament

Eseménydús félévet tudhatunk magunk mögött: nyilvános szakmai párbeszédért, egyenrangú partnerként való kezelésért, korszerű oktatásért és a változtatások fokozatos bevezetéséért küzdöttünk az utóbbi hónapokban szüleinkkel, tanárainkkal karöltve, több alkalommal is tízezrek szólaltak fel egyszerre. Márciusban elfogadtuk az 52 pontunkat, majd júniusra sikerült eljuttatnunk őket Balog Zoltán miniszterhez.
Azért alapítottuk meg a Független Diákparlamentet, hogy legyen egy fóruma a diákoknak, ahol gyakorolhatják, milyen tudatos polgárnak lenni, saját ügyeinkről felelősen gondolkozni, dönteni, továbbá milyen másokat meghallgatni és képviselni.
Platformot kínálunk a diákság érdekeinek képviseletére, programadó tevékenységre, javaslatok megfogalmazására az oktatásirányítás felé.
Célunk, hogy a fiatalok közt a megértő figyelem, a párbeszéd, az együttműködés, a közügyekben való részvétel kultúrája terjedjen el.
Képviselőinket az ország minden pontjáról választják meg a diákok régiónkénti online szavazással, akik a diákság és az oktatás problémáit vitatják meg szülők, tanárok, volt diákok és oktatáskutatók bevonásával.
Mindezt zsebpénzből és kisebb adományokból fedezzük, nem áll mögöttünk sem az állam, sem bármelyik oligarcha. Ezért arra szeretnénk megkérni, hogy  támogasd a Független Diákparlament munkáját! Már ezer forint is hasznos segítség!
A Független Diákparlament 52 pontját ide kattintva tekintheted meg.

Hogyan épülnek fel a Független Diákparlament 1 éves ciklusai?

Minden ősszel országos internetes választást tartunk, amelyek során a középiskolás diákok saját régiójukban szavazhatnak az általuk kiválasztott jelöltre az ország minden régiójában. A megválasztott képviselők az őszi plenáris ülésen megalakítják az egyes témákban év közben – internetes kapcsolattartással – javaslatokat kidolgozó bizottságokat, a tavaszi ülésen pedig ezeket vitatják meg és egyesével szavaznak róluk.

Szükségünk van a segítségedre, hogy finanszírozhassuk a Független Diákparlament működését. Az adományozott összegből fogjuk segíteni a vidéken élő diákok felutazását az ülésekre, meghirdetni a kampány-időszakot és az internetes választást, továbbá eseményeket szervezni a diákok számára és létrehozni egy még jobb elektronikus választási rendszert: egy vonzó, letisztult és modern felületet, amely lehetővé teszi, hogy a diákok titkosan szavazhassanak a nekik tetsző jelöltekre.

Már megszerveztük a Független Diákparlament első két ciklusát. Szeretnénk még több emberhez eljutni olcsó, de kreatív hirdetések és a média segítségével, valamint országjáró kampányt tartani a 2016/17. tanév elején. Országszerte minél több diákot tudunk bevonni a folyamatba, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy elérjük céljainkat, korszerű oktatási rendszer jöjjön létre Magyarországon.

Köszönjük Mindannyiotoknak, akik adományozásra méltónak találjátok a projektet, vagy csak végigolvastátok a leírást, mert hisszük, hogy ha egyre többen értesülnek a helyzetünkről, akkor képesek leszünk elérni céljainkat: így az oktatásban érintettek és a szakma be lesznek vonva a döntéshozatalba, és az oktatási rendszer nem fog hozzájárulni a társadalmi különbségekhez, nem fogja aláásni egyetlen diák egyedüli esélyét sem attól, hogy – élhető jövővel – tanult emberré váljon, aki képes támogatni a közösséget a saját gondolataival. Ehhez kérjük a segítségeteket!

Támogatni minket banki átutalással tudsz:

Alapítvány a Tanszabadságért
10918001 00000101 56590018
UniCredit Bank Hungary Zrt.
SWIFT kód: BACXHUHB
IBAN: HU83 1091 8001 0000 0101 5659 0018

Közlemény: Független Diákparlament

Éves minimális költségeink:

1. Utazási költségek, támogatás a vidékről felutazók számára: 400 ezer Ft
2. Országos kampánykörút, hirdetések: 350 ezer Ft
3. Évközi rendezvények technikai költségei: 100 ezer Ft
4. Logóval ellátott vizuális elemek: pl. molinó, több száz kitűző, több ezer matrica, pólók: 100 ezer Ft
5. Plenáris ülések étel-költségei: 250 ezer Ft
6. Jelöltetési, választási kampány: 200 ezer Ft
7. Időközi választások kampánya: 50 ezer Ft
8. Képviselői plasztik igazolványok: 40 ezer Ft.

További információk az alapítványról